Paper Planes

The shit is done! Sista tentan för terminen är gjord och jag lämnade salen med lättnad. Om jag inte rört till allt och blandat ihop varenda grej i skallen så måste jag ha klarat godkänt i varje fall. Det är huvudsaken och det är en skön känsla att slippa duktighets-ångesten som alltid funnits i alla år. Så nu tar jag helg, lång sådan!

 

Blev inbjuden till valborgsfirande i Uppsala av Jenny, men i sista stund grusades planerna. Om det går enligt planerna nu åker Armani på söndag och då vill jag vara hemma sista dagarna. Som tur är förstår J, hon är en av de få som verkligen fattar grejen. Jag saknar henne!

Valborg kommer igen, men inte stjärnan.

 

Det får bli firande i Fridornas regi istället. Men inte fy skam det heller!

 

Här med förklarar jag helg och firar med att gå ut och äta middag med mammsen! Baaam!

 

 

 

 

I fly like paper, get high like planes
If you catch me at the border I got visas in my name


Summerbreeze

Har ingen motivation till plugg. Tentan imorgon känns långt borta fastän det bara är några timmar dit. Jag har lagt ner. För länge längesen. Istället uppmuntrar jag min tillfälliga besatthet av Johnossis underbara låt. Repeat kallas det.



If you don´t feel the way I do it don´t matter
cause, I´ll never know how you feel
but if you do then sure I´d be flattered
in my mind it´s all different anyhow

I think love will come towards me like a warm summerbreeze
I got my head among the clouds and I will never be free
I´ll spend many nights alone
I know


Not Fair

”Manodepressivitet eller bipolär sjukdom innebär att den som lider av det växlar/pendlar mellan två olika sinnesstämningar som är över dom normala. En "normal" människa kan pendla mellan nedstämdhet och glädje medan en person med manodepressivitet pendlar mellan dödslängtan och extatiskt lyckorus.

Sjukdomen är varierande beroende på den drabbades personlighet men dom gemensamma dragen för en manodepressiv person är att vissa perioder kan vara ett rent helvete för vissa men bara småjobbiga för andra.Ca 1% av Sveriges befolkning lider av denna sjukdom och den har även kallats för ”den gömda folksjukdomen”.

 

Sjukdomen är inte botbar utan har man väl fått den så blir man inte av med den, men det finns mediciner som hjälper mot dom kraftiga svängarna en manodepressiv kan få.”

 





Tänk när personen du känt i hela ditt liv plötsligt inte är densamma. Den bild du haft i alla år får sig en törn av den nu bistra verkligheten. Frågan är varför?

Jag sätter hoppet till att hon ska få den hjälp hon kan för att kunna komma tillbaka. Jag vill ha tillbaka bilden från förr och göra den till verklighet igen.


Sell Out

Gräddglass med chokladkross uppenbarade sig plötsligt i min frys!

Jag känner ingen brådska över att återkalla min extranyckel från mamma ännu. Det var en fantastisk överraskning mitt i det själsdödande tenta pluggandet.





Morgonen bjöd på nostalgitripp




Som Isarna - När Det Blir Vår

Grillpremiären är avklarad på Vikingavägen 25!

Har investerat i två grillar som monterades igår och invigdes med hjälp av glada vänner. Kubbspelet letades även fram efter vintervilan och luftades.

Och tänk vad mycket man kan lära sig på en kväll, så mycket outforskad fakta det finns.

 

Hela dagen bjöd på strålande vårväder och det är en obeskrivlig känsla när man sitter till häst ute i skogen och bara njuter av solen, den smältande snön och alla kvittrande fåglar. Om det inte hade varit för den överskottsenergin Armani bjöd på igår hade det varit nästintill idylliskt.

Får njuta de sista dagarna med honom för nu är han såld. Det smärtar när jag tänker på det. Tror inte att det går att förstå hur mycket ett djur kan betyda för en om man inte upplevt känslan själv. Men jag har försökt att förbereda mig under de senaste veckorna, men ändå kändes det när M ringde i måndags och sa att det var klart. Österrike är ju inte heller direkt runt hörnet.

Bara att tänka på allt bra och släppa taget.

 



Våran tripp till götet var iaf som grädden på moset!







Life Is Wonderful

Idag blev det klart och jag är erbjuden 3 veckor sommarvikariat på Dagbladet!

Kändes direkt som att sommaren kommer bli riktigt, riktigt bra!

Både lite jobb för cv:t skull och mycket ledighet då jag ska försöka komma iväg och hälsa på vännerna i landet! Åh det kommer bli gött!

Och de senaste dagarna har gett en försmak på sommaren med strålande sol och vårvärme. Att kunna sitta ute igen och bara njuta är obeskrivligt härligt!

Och imorgon bär det söderöver med journalist flickorna, Göteborg here we come!

 

Och på kvällens träningspass på klubben gick det riktigt bra och jag har fått mig en ny favorit bland ridskolans pållar!

 

 

Och… Life is good!


 


Tack för det!


Come On Eileen

Första som gick genom mitt huvud när jag vaknade idag var dessa rader:

"Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det.
Och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde.

Men det äter upp dig när du ligger i din säng.
Åh gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort"

Ett uppvaknande på många plan kanske?


Jag har fått bakläxa. Bakläxa från fröken Pedersen som påpekat att jag är dålig på att hålla vårat gemensamma nyhetslöfte. Ja nu ska det fan bli ändring på saker här. Eller göra försök till det i varje fall...


So You Do (Slimi Jimi Bubby Boy)

Semester. Välbehövlig sådan. Har nu kopplat bort det mesta under en längre tid och har inte orkat engagera mig i något som inte känts viktigt.

Praktik veckorna rusade förbi och efter de fick jag äntligen en vecka ledigt utan några föreläsningar. Lycka när jag satte mig på tåget söderut. Trots att SJ drog ner mitt humör med en försening, så var det underbart att rulla längre och längre från Sundsvalls station.

 

Så påsken firades hos syster och under långfredagen kom även föräldrarna ner. Trevligt, men jag sockerchockade nog kroppen med allt godis och mådde så dåligt på söndagen. Tappade aptiten och hungerkänslorna för flera dagar framåt.

 

Igår kväll var det Hoffmaestro och Chraa som intog Sundsvall och Aveny. Och jag var peppad. Sjukt peppad.
För höga förhoppningar – knappast!

Det är en lyckokänsla som sköljer över en när man ser ett band som levererar. Vart energin kommer ifrån är svårt att säga, men det resulterar i kläder som dryper av svett.

Hela kvällen var lyckad och det var så många gamla vänner ute som man inte sett på länge.
Jag var glad när vi tog taxin hem. Ont i fötterna, men glad!   

 



Helgen till ära kom även ume-bon ner på besök. Så hon fik husera hos mig efter gårdagens festande. Det är verkligen långt mellan gånger men det är roligt att ses. Känns som vanligt, som förr.

Vi invigde sol dyrkandet på min balkong. Där förblev jag sedan sittandes tills nu och Sundsvall med den kommande våren har hamnat på plus igen.

 

 

 

 

”If I sing my little song would you follow me home?

It's not wrong and thats for real.

 

And if you want me to be real deep

I hook you up with some poetry.

The mountains are white and the ocean is blue.

They both look pretty good baby girl

but then so do you.”


RSS 2.0