Not Fair

”Manodepressivitet eller bipolär sjukdom innebär att den som lider av det växlar/pendlar mellan två olika sinnesstämningar som är över dom normala. En "normal" människa kan pendla mellan nedstämdhet och glädje medan en person med manodepressivitet pendlar mellan dödslängtan och extatiskt lyckorus.

Sjukdomen är varierande beroende på den drabbades personlighet men dom gemensamma dragen för en manodepressiv person är att vissa perioder kan vara ett rent helvete för vissa men bara småjobbiga för andra.Ca 1% av Sveriges befolkning lider av denna sjukdom och den har även kallats för ”den gömda folksjukdomen”.

 

Sjukdomen är inte botbar utan har man väl fått den så blir man inte av med den, men det finns mediciner som hjälper mot dom kraftiga svängarna en manodepressiv kan få.”

 





Tänk när personen du känt i hela ditt liv plötsligt inte är densamma. Den bild du haft i alla år får sig en törn av den nu bistra verkligheten. Frågan är varför?

Jag sätter hoppet till att hon ska få den hjälp hon kan för att kunna komma tillbaka. Jag vill ha tillbaka bilden från förr och göra den till verklighet igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0