Med en hoppfullhet från förr

Var verkligen guld att få prata med dig idag! Ett samtal från dig förgyllde verkligen dagen! Du har ett sätt som får mig att minnas, le och skratta. Det är allt som vi gjort och gått igenom tillsammans som gör att banden oss emellan är så starka. Trots att det går lång tid mellan gångerna vi ses så känns det ändå som att det bara var igår som vi hand i hand rusade nedför långbacken med hopp om det bästa. Det är inte många som kan få mig att skratta som du. Ska bli härligt att få träffas!



För övrigt har jag varit ledig idag. Julstädat lite här hemma. Och hämtat ut min ena stövel från skomakaren. Känns även väldigt skönt att vara klar med alla julklappar, slipper den där jul- paniken som många andra runt omkring mig börjar få!


Ska bli skönt med jul! Ser verkligen framemot att få komma hem till familjen och huset. Jag tycker om julen som högtid. Fast jag saknar den där känslan som fanns där när man var liten. Det där pirret som började kvällen innan julafton när julgranen var klädd och det var dags att gå och sova. Att somna var nästan en omöjlighet då. Men det blev ju morgon tillslut och man vaknade tidigt och tassade direkt upp till "tomtetåget" på väggen bakom vardagsrumsdörren  och sedan in till nissen under granen! Sen var dagen så lång och full av väntan innan eftermiddagen kom med Kalle på tvn och julklappsöppnande.

Fastän nu denna speciella känsla verkar avtagit med åren, så är jag ändå riktigt glad över att våra traditioner finns kvar än idag hos våran familj!


...men kanske egentligen den där känslan fortfarande finns kvar där inombords. Kanske bara är så att den förändrats med åren och nu ger sig uttryck en annan form...

Jag är i alla fall villig att tro på det.

image56
"Svenska hjärtan smälter aldrig när dom väl har frusit.
Skitsnack ge mig kärlek och passion och hunger och magi så smälter jag rakt av"

Min gamla dörr

Jag bor i ett gammalt hus. Att bo i ett gammalt hus innebär att mycket är snett och vint. Min dörr till exempel. Öppnar man min dörr så går det inte direkt att smyga. Förutom det knarrande ljudet så har den även egenskapen att smälla i toa dörren om man lämnar den halvöppen.. Man kan alltså inte öppna den på glänt och tro att den ska stanna kvar i det läget, nej för då slås den upp. Men jag har börjat lära mig det nu.


Igår natt så vaknade jag av en smäll. Smällen från när min dörr slår i toa dörren. Yrvaken sätter jag mig upp i sängen och konstaterade att någon är vid min dörr och har öppnat den. Jag som i vanliga fall brukar låsa den.. Personen vid dörren försöker att stänga den igen efter att den slagits upp. Klockan är fem på morgonen. Och trots att dörren bara varit öppen en kort stund så känner jag en vis doft.. Kliver upp ur sängen, eller rättare sagt kastar mig ur den med bara en tanke och fråga i huvudet "fan har nån varit in och spytt i mitt rum!??!?"

Efter jag konstaterat att min rum var som det skulle låste jag dörren och la mig igen. Antagligen var det väl nån av killar som varit in och spytt på toan tänkte jag och somnade om.


Vaknar sen vid nio igår morse. De fyra timmarna av sömn sedan jag väcktes hade väl varit ganska orolig, var nått som kändes konstigt. Jag klev upp iaf och skulle gå till badrummet då jag öppnar dörren och går in i en vägg. En vägg av lukten från spya! Tror ni alla har upplevt doften och att den inte behöver förklaras ytterligare.. Något stod inte rätt till. Dörren till det stora badrummet, som jag för övrigt har alla mina grejer i, stod öppen. Tände lampan och ser vart lukten kommer ifrån. Nån har lyckats spy över hela golvet i badrummet! Hela golvet, och sedan bara låtit det ligga. Någon har antagligen varit riktigt full. Förhoppningsvis..

Jag stänger dörren, skyndar in på mitt rum och stänger dörren. Vad gör jag?
Jo jag klär mig snabbt, äter en apelsin jag hade på rummet, skriver en lapp som jag sedan sätter upp på badrumsdörren innan jag flyr ut från huset för att ta vagnen in till stan. Uack, inte den starten jag hade tänkt mig på min lediga helg.


Hamnade på Åhléns först där jag pratade med mina arbetskamrater och fixade lite julklappar. Köpte sedan lite frukost och gick upp och satte mig i personalrummet, tur att det fanns!

Lämnade in min stövel på lagning och när alla ärenden var klara så ringde jag Herlings och fick åka dit då jag inte gärna for hem ännu... Plus att vi även bestämt att de under dan skulle köra bort en byrå till mig.


När vi kom bort med byrån var klockan runt halv fyra. Gick i förväg upp för att kolla läget. Känner lukten redan i trappan upp. Men lappen var borta och så även "pölen" på golvet. Men den hemska doften den fanns allt där. Byrån på plats så satte jag mig inne på rummet, med stängd dörr, och slog in alla julklappar. For senare på kvällen tillbaka till min bonusfamilj för att äta middag hos dom.=) Ett bättre slut på dagen än vad början var..


Idag har jag bara tagit det lugnt. Tvättat en massa, det vill säga efter att jag lyckats få i gång maskinen. Hämtade precis sista lasset från torktumlaren.

Resten av kvällen ska iaf fortsätta i slöhetens tecken! Kanske med en skål glass i soffan framför tvn.
Varför inte?




I`m so confused


We got one last chance to make it real...

image55


... To trade in these wings on some wheels.

Jag som ville se han! The Boss.


Sång och munspel, vad kommer härnäst...

Joo fiol. Ljudet som jag hör är bestämt nått stråk instrument, och jag satsar på att det är en fiol. Min kollektiv-granne verkar ha ett visst musikintresse...


Idag höll jag på att bli överkörd! Ja inte ute på gatan av någon vagn, cyklist eller bil. Nej inte det, utan inne på Ica. Lyckades visst pricka in just den tidpunkten då alla trötta föräldrar ska handla med sina barn. Alla barnen är då utrustade med små kundvagnar, som de inte riktigt har kontrollen över... Var inte långt ifrån att en liten pojke skulle ha kraschat med vagnen rakt in i min vad, men som tur var hann hans pappa fånga upp honom precis innan det skulle smälla! Kunde ha slutat illa både för pojken, vagnen och mitt ben.


Spännande. Nu är det en blandning istället. Fiol och lite skränig musik.


Har varit ledig nu i två dagar. Skulle ha utfört så många ärenden, men det blev inte riktigt som jag tänkt det. Ibland vill man lite för mycket. Planen att bli klar med alla julklappar sprack ordentligt. Får helt enkelt ta det till helgen då, tillsammans med resten av alla julstressade göteborgare... vad ska man säga, jag ser framemot det. Njee


Måste nog stärka mig med en glass och tv paus nu!



Var på bio igår kväll med Jens och hans kamrater. De måste ju tycka att jag är göör tråkig, herregud ja! Blir så himla tyst av mig, fattar då inte varför. Jag blir den där personen som sitter i ett hörn och iakttar. Eller jag sitter ju inte alltid i ett hörn, men förstå vad jag menar. Det är väl inte direkt sådan jag brukar vara... eller?

Fast man får väl se det så att det är bra att man har flera sidor och inte alltid är likadan. Omväxling förnöjer, eller hur brukar man säga! Haha =P


Åter till bion. Var på Bergakungen och såg Guldkompassen. Gillade verkligen filmen! Hade inte direkt några höga förväntningar på den innan. Kopplade bara ihop filmen med krigande Isbjörnar som enligt Jens är så "tunga". Men jag tyckte verkligen om den, hade lite svårt att ta "cowboyen" på allvar, men jag måste verkligen se uppföljarna till den! Plus att jag gärna skulle vilja ha en isbjörn vid min sida.
Tungt de skulle va... =P
  


  
image53


image51

Klintens väg

Då har jag flyttat! 1 dec bar det iväg ut på Ikea för att inhandla lite grejer till mitt nya hem. Rummet i Kungsladugård. Syster och Tommy kom och hämtade mig på lördag morgonen med bilen och släp. Vi hämtade nyckeln och for vidare i regnet till Ikea. Inhandlade en säng, liten soffa och annat smått och gott. Tommy fick sedan åka hem igen, stackaren uttråkad han måste ha varit, allt tog ju sån lång tid! Så jag och syster fick låna bilen av herlings så vi for bort till de för att hämta den. Vi skulle först köra Anne-marie och Bosse till några bekanta, de gick ju bra, iaf på ditvägen. Tillbaka gick det väl sämre...=) längesen jag skrattade så mkt! Dels körde vi fel, sen hade syster problem att lägga i ettans växel vilket blev ett stressmoment varenda gång vi stannade vid ett trafikljus! Lärde mig även att hon har väldiga problem med vad som är höger och vänster... Man får visa med hela handen... haha

Vi hämtade resten av mina grejer hos herlings och for tillbaka till rummet, packade ur och for på hemköp. Sen var det bara att montera möbler resten av natten!


Efter flertalet turer på affärer runt om har jag nu kommit i ordning rätt så bra här i rummet! Har dock inte pratat något speciellt med grabbarna som jag delar våningen med, men jag har än så länge lärt mig att de inte städat kylskåpet på länge (jag stod inte ut och gjorde det själv), nån är vegetarian och att ena killen ev spelar munspel, gillar beatles och brister gärna ut i sång... Det är ganska lyhört här.


Förra veckan på onsdan, innan jag flyttat, var jag ledig och tog å bakade ett pepparkakshus! Missar ju den årliga bakningen hemma så det var bara ett måste ta tag i det själv! Fick med mig Jens som skulle hjälpa till, han verkade lessna ganska fort och lekte mest med degen och mjölet... Huset blev iaf något för stort, inte alls som jag tänkte det! Mycket fult! Haha

I alla fall... Anne-marie skulle ta hem lite bomull från jobbet som skulle få bli snö. Men när hon kom hem på fredan med bomullen låg huset platt. Det hade rasat! Ja man får väl vara glad att det höll så länge, 2 dagar...  


image48


Skulle även sätta upp min inköpta hatthylla/klädhängare igår kväll. Hade lånat en skruvdragare, köpt skruvar, plugg och hämtat borrar. Syster skulle hjälpa till så vi möttes då hon slutat jobbet. Men tro inte att det gick bra fast vi var så bra förberedda! Tog tvärstopp i väggen då vi borrat ungefär 1cm. Lånade snickarens borr istället men det gick ändå inte. Så nu har jag ett hål väggen som jag har försökt stoppat igen med papper och en hylla som ligger på golvet. Vilket flyt! Får väl köpa en klädhängare som står på fot då istället...


Nu är det bara ett ljus kvar som brinner, de andra har slocknat. Ska nog släcka ner och krypa ner i min stora mysiga säng. Hade gott! Jag ska ha det i varje fall!

image49


image50

RSS 2.0