Midsommarvisa


"Det kommer att bli en kall och blöt midsommar" - ST


Förvånande? Njee. Uppmuntrande? Njee.  Nyhet? Njee inte direkt du!


Är nog bara att göra som min pappa konstaterade tidigare i veckan. På med mössan och fram med den rejäla vinterjackan som tål några minusgrader! Fram med gåsen!

Imorgon blir det Indal och sedan grillning på kvällen! Najs, oavsett väder!


Det Bästa I Världen

"Jag skulle aldrig ramla ner. Men det här är inte ens att ramla.
Gravitationen har glömt mig och jag kommer aldrig mer att landa."




Jag har åter fått upptäckta honom och är nu fast. En röst underbar tillsammans med de svenska orden.
Att jag är fast är kanske ett för milt ordval, besatt passar nog bättre.

Lycka var när jag fann att "Direkt till svenska" finns som gratis EP! Så nu kan jag ju verkligen lyssna mig less.



"För vart jag mig än vänder mig nu är jag alltid i din famn.
Baby jag kan se din gloria. Jag släpper aldrig mer din hand."






Tack Sis!



Sjung Om Studentens Lyckliga Dar

4 år. 4 hela år! Vart har alla dessa dagar tagit vägen? Dagarna och åren har visst bara flugit iväg efter den dag vi stod där på trappan till Hedbergska med våra vita mössor på. Inte undra på att vi känner oss gamla i vissa lägen. Man hinner ju inte med.

Årets studenter hade ju ett visst oflyt med vädret i år, men de verkade inte gå någon större nöd på dem. Torsdags eftermiddagen höll jag mig inomhus hos A och spanade ner från deras lägenhet på alla tjoande lastbilar som passerade. Fredagen deltog jag mer i firandet när F gick ut med sin klass på Västermalm. En smått kaosartad utgång, med sjungande eller rättare sagt vrålande elever överallt! Och de fick ett litet gästspel av solen som tog sig igenom regnmolnen precis lagom till de gick ut. Efter studentskivan med god mat och trevligt folk for jag i stort sett bara hem och vände innan jag skulle infinna mig hos Ts lägenhet för en lugn och mysig kväll med flickorna.


Blev en utflykt i torsdagsmorse till kliniken i Hudik, eller Glada Hudik som det heter. Jag och A gjorde M sällskap med Nova som skulle kollas upp då hon inte känt riktigt fräsch sista tiden. Lämnade stallet strax före 7 och ca en timme senare var vi framme. Var där någon timme och det röntgades och gjorde böjprov, men tjejen var okej och det var nog bara att hon växer. Men vi fick uppleva ett hysteriskt skratt. Från den norska veterinären, som vi innan hört att han kan vara lite butter, hördes det mest underliga skratt. Han körde varianten då man chockar sina medmänniskor genom att vara helt lugn och plötsligt tokskrattar. Man blev nästan lite rädd innan man vant sig vid ljudet. Men det var väl trevligt att han var glad i varje fall!



Jag är extramatte nu i två dagar till Lennart. Hoppas på att det förblir uppehåll under dagen så man slipper bli så blöt vid dagens tur. Men innan stallet är det spinning som står på schemat!=)


Tjoo och Tjim!  



   


Glory Days



Jag trodde det aldrig, påpekade det innan jag for på fredagen, min tveksamhet. Men såå skönt fel jag hade! Han gör det igen! Ullevi konserten förra sommaren var en av årets höjdpunkter och han var outstanding då, och för att kunna toppa den konserten i år skulle det krävas bra mycket av gubben. Men han är ju inte The Boss av en slump så... =)

Visst var det maffigare på Ullevi som tar in några tusen fler åskådare än Stadion, men låtvalet i år var det som gjorde konserten! Sista timman var han ostoppbar. Och att kunna köra fullt ut i nästan tre timmar(!) utan någon längre paus när man närmare sig 60årsåldern är minst sagt bra gjort. Och i år fick jag äntligen höra Thunder road live, den som han bara spelade på ena konserten i Götet sist, självklart den jag inte var på. Det som götet bjöd på förra året som var bättre än i år var vädret. Till skillnad från då när man svettades bort i linne fick man nu ta fram vinterhalsduk och vantar. Men vi hade trots kylan soligt och fint jämfört med stackarna på torsdagen som hade ösregn under hela konserten.



Igår var en bra dag! Jag fick hämta ut min dator på Siba. De hade reparerat den! Bytt moderkortet. Chock! Fick igen den och behövde inte betala nått! Hade ju redan tappat hoppet och trodde det var dags för den att skrotas och bara lämna ett stort hål i min plånbok. Men den lever. Underbart!

Träffade oldies goldies från media-tiden på stan för lunch, nästan full styrka var vi, men jag missade lunchmaten eftersom jag hade spinning innan och fick käka nått vettigt medan de andra kunde glufsa i sig gottigheter när det var fikadags!


Kom framtill igår att det är ju Midsommar snart! Jisses tiden går fort! Sommarn har visst börjat nu på riktigt. Snart planeringsdags då!





I´m On Fire

Helgen har varit härlig! Jag har strålat ikapp inombords med solen utanför! Värmen tog över staden helt och thailandskänslan var nära!

Fredags kvällen for jag till Finess för lite pyssel och fick även ta med henne ut i skogen på en barbackatur. Underbart helt enkelt. Kvällssolen lyste och man kunde skymta glädjen hos henne! Hon ville aldrig gå hem, och jag har aldrig varit med om att hon haft en sådan energi! Hade dock glömt bort hur stor hon är och fick som tur var hjälp upp på henne! Var även skönt att höra att de ska sätta igång henne igen ordentligt till hösten! Lättnad.


Motorcyklarna tog över staden helt under lördagen. Jag och mamma hamnade vid en av avspärrningarna med bilen och fick bara gilla läget och kolla på det passerande sällskapet. Träffade T inne på stan som fotat när S med son anlänt med hojjen. Vi mötte sedan upp E med kusin och vi tog oss en sväng om på stan och gjorde bland annat viktiga stopp vid glasskiosken och systembolaget!

Var även fikatävlingen gentemot Östersund på fisktorget så vi var ju tvungen att stötta staden och gratis fika lite. Men Sundsvall förlorade dock i slutänden, men jag tror inte det var någon större förlust för staden direkt.

Grillat till middag och sedan ett besök i hamnen för socialt vindrickande inledde kvällen. T jobbade som vanligt men när hon slutade bjöds vi in på räkröra och fortsatte vindrickandet där! Aveny blev kvällens uteställe med Florence Valentin på scen. Mycket rolig kväll må jag säga, dansande till stängningsdags.


Söndagen väcktes jag, alldeles för tidigt för dagen efter utgång, snabb dusch och på med bikinin. Kosan styrdes mot Berga där vi fick nån härlig timme på stranden innan vi åt Mors dags brunch på restaurangen. Såg kvalen till Elitloppet på tvn innan det var dags att fara mot stan för att hinna till fotbollen.

Tjaa giffarna överraskade mig inte direkt den här gången heller. 0-0. Ingen förlust i varje fall.  





Jag laddar och längtar!


RSS 2.0