Bara några rader...

Dåså har blivit förkyld. Typiskt. Jag vet ju i alla fall vilka jag skyller den på!..


Har ändå jobbat sen i fredags och är äntligen ledig imorgon! Ser framemot det så jag kan få göra nått annat som omväxling, och sova litegrann!


Har fått mig en egen liten hörna här i Herlings vardagsrum. Trivs bra där, hoppas bara att jag inte ska vara ivägen för de andra.. men de verkar vara okej med det. Trivs som sagt bra, skönt att komma hem hit, känns mer hemtrevligt än förra lägenheten!=)


Nä jag har inte så mkt mer att tillägga för denna gång.. Tyckte det iaf var trevligt att höra av er tjejer! Roligt med telefonsamtal! Det är bara att slå en pling så tjötar vi!

image30
Happiness

Ett avslut...

Sista kvällen, sista natten. Har packat det mest, bara det nödvändigaste kvar uppe. Känns lite konstigt faktiskt... Har ju börjat vänja mig nu, både med lägenhetens negativa sidor och positiva. Men där något tar slut börjar nått nytt.


Promenerade till Ruddalen på eftermiddagen och njöt av det underbara höstvädret. Sol och färgglada löv som prasslar, kan man begära mer?


Å Anna, kom och tänka på dig när jag var ute och gick! En gammal favorit kom på radion... Säger bara Deluxe, Cherry och the redlight district! Kopplar du! Haha!




Ett avslut...

So you're scared and you're thinking
That maybe we ain't that young anymore
Show a little faith, there's magic in the night
You ain't a beauty, but hey you're alright
Oh and that's alright with me

 

Stressat?

Mådde verkligen kasst igår när jag kom hem från jobbet.

Redan vid tre på eftermiddagen kände jag huvudvärken komma, och då hade jag bara fyra timmar kvar att jobba innan jag skulle få åka hem. Aja tiden gick och när det var en halvtimme kvar innan vi stänger så kommer en kund som vill ha hjälp. Inget ovanligt med det, men det tog sån tid. Skulle ha allt möjligt som hon plockade på sig för att prova. Vi fastnade dock på en avdelning, bland strumporna. Trodde aldrig vi skulle ta oss därifrån! Men när det är fem minuter kvar innan stängning kommer vi äntligen fram till provrummen... Inte en chans i helvetet att hon skulle hinna prova allt tänkte jag men vad gör man? Jaa när hon slutligen är klar så har vi stängt för tio minuter sen och i stort sett alla i personalen har lämnat huset, kvar står en väktare och väntar på kvinnan för att släppa ut henne. Då ska jag för första gången stänga ner avdelningen och räkna kassan Själv! Förstå stressen, huvudvärken! Lamporna började släckas ner och allt började självklart krångla! Stressar på och skyndar mig upp där jouren väntar! Tänker att nu vill nog alla hem så jag slänger på mig jackan och skyndar ut i mörkret mot spårvagnen. Väl därute slår det mig att jag lämnat för mkt i växelkassan till imorron. Fan. Inget att göra åt. Pratar med mamma i telefon och tar vagnen hem. Väl ute på våran gata slår det mig att jag glömt stämpla ut! Fan fan! Vad ska man göra? Fixar det imorron, på nått sätt.


Väl hemma var det tomt, Thea och Martin hade flyttat ut allt och bor nu i den andra lägenheten det fått hyra ute på Hisingen. Inte ens tvn fanns kvar, fast jag mådde så jäkla illa ändå så jag skulle inte orkat se nått. Så jag tog och lagade mat, åt å gick och la mig. Tog även en tablett för jag vägra vakna med huvudvärk morgonen efter!  


Idag har allt gått bättre och alla mina små misstag har rett upp sig!

Som det ser ut så kommer jag nog hem en sväng till Sundsvall den 17 nov. Men bara om jag lyckas byta bort ett av min pass på jobbet, funkar det blir jag kvar till den 22!

Annars blir det julen som blir nästa tripp uppöver! Fick i alla fall ledigt som jag önskat! Så skönt att det ordnade sig!


Har nu käkat och sysselsatt mig med datorn, kollat lite webtv i brist på annat. Imorron är det ledigt med tvättid inbokad, så ska jag packa. För på torsdag flyttar jag in hos Landin - Herling, säg vad skulle jag gjort utan er?

image28
Räddaren i nöden

Ingenting. Först kom ingenting

image26

Dom djävlarna tog oss, en efter en.
Dom ljög och bedrog oss med sanningen.


Dom djävlarna tog min älskning där
från krönet av kullen kan jag se Min förlorade värld


Jag ska göra nånting. Jag ska slå er med häpnad.
Gå över en gräns. Jag ska bryta mig ut.


Jag älskar dig så, som att vara beväpnad
Och under belägring kan jag skjuta dig ut


Ingenting
Först kom ingenting
Sen kom ingenting
Sen kom ingenting
Men ingenting, är ingenting


Dom djävlarna tog oss. En efter en.
Dom ljög och bedrog oss med sanningen.


Helgens fin besök

Så då har snart även denna helg gått. Känns som den har varit ganska lång och det har varit skönt med i alla fall två lediga dagar! Här följer en uppdatering av de gångna dagarna:


Torsdags så kom pappa ner med onsdagens nattåg. Då jag jobbade så fick han åka direkt till syster i Borås. Jag mötte upp de senare efter jag slutat för att käka lite gott och gå på hockeyn i Scandinavium. Vi var och åt på Jensens Bøfhus som ligger precis vid Brunnsparken. Gud så gott det var med kött! Men det bästa var efterrätten! Haha för 49:- fick du äta hur mkt mjukglass med tillbehör som du ville! Kände mig som ett litet barn igen när jag å Mia öste på olika sorters strössel, chokladkross, daim, smarties, såser, rån... Gudars vilken dröm de var!=P

Tog vagnen sen till Scandinavium för att heja fram Timrå till deras seger mot Frölunda! Var himla kul! Fast vi kände oss i litet underläge mot de andra 11 000 som var där för att hejja på Frölunda... Men vi och de andra tappra Timråfansen måste ha gjort ett toppen jobb då de vann med 3-2!=) Spännande match var det i alla fall!  


Fredagen blev de jobb för mig igen! Sju slutade jag och då tog vi med pappa på Italiensk restaurang, hans födelsedags present från oss. Var på ett jättemysigt ställe på Kungsgatan, Toscana Ristorante Italiano. Mycket god mat, trevlig personal och gott vin, en trevlig kväll helt enkelt! Synd att inte mamma kunde ha varit med också, men hon hade ju fullt upp med sjungandet i Globen. Vi fick även fira lite extra då goa syster fått jobb! Hurra!

Tog sedan vagnen hem till oss där vi hamnade i soffan med Thea och Martin tills alla gick och la sig!


Lördag klev vi upp åt frukost och träffade sedan farbror Christer och hans Kicki. De parkerade hos oss sedan tog vi en promenad för att ta en fika på en golfranch i närheten. Men på vägen dit passerade vi en jätte loppis! För att inte riskera att bli fast där tog vi bara en snabb sväng in, hittade en fin byrå. Men de var inte riktigt läge att köpa den...

Jaja, vi fikade, promenerade tillbaka och sen for jag med pappa och Maria till Centralen för att se till så de kom med deras tåg!=)


Eftermiddagen och kvällen spenderade jag hos Jens där det var fullt hus som vanligt. Men jag skippade att följa med ut och tog vagnen hem istället, var väl hemma strax efter ett och gick och la mig nästan direkt. De andra hade visst redan lagt sig.


söndag då. Jaa jag sitter i soffan i pyjamas och bara slöar. Har sett Giffarna förlora, betalat räkningar, allmänt söndagsnöje... Borde väl ta och gå ner och boka tvätttid snart.



Avslutar med några interna missuppfattningar från hockeyn:


"Skjut handledar´n, Skjut handledar´n" - Frölundas Hejarklack


"Dags för deon, Dags för deon" - Frölundas klack igen


"Antastning" - Anledningen till domarens avblåsning


Internt, så Internt


En ledig dag i Borås


Har blivit fullkomligt dagvild av allt jobbande. Har inte koll för fem öre vilken dag det är eller som kommer. Lite störigt, svårt att planera!


Men idag har jag varit ledig! For igår direkt efter jobbet till Borås med syster. Blev hämtade av Tommy på stationen och for och köpte kinamat som vi tog med oss hem. Efter alldeles för mycket mat, mkt god dock, däckade vi i sofforna framför tvn. Blev en tidig kväll!

Vaknade imorse av min rygg som värkte. Fanns en naturlig förklaring till detta då jag sovit som en ostkrok på soffan hela natten, då jag inte orkade blåsa upp madrassen igår kväll. Gick och la mig i systers tomma säng, men katterna kom och hoppade på mig så jag insåg att det var bättre att kliva upp. Käkade frukost, gjorde mig klar och promenerade in mot stan och Hair för dig. Dagens grej var ju min klipptid!=P Jag vågade iaf mig på en förändring, jag som alltid varit så feg när det gäller klippning. Men numera är jag brunett och med betydligt kortare hår... Känns ovant men jag vänjer mig väl snart!


Besviken Sverige. Kunde ni inte ha fixat det nu när ni hade chansen?

Dra ut på det, gör så!



Nä, nu ska här sovas! Ta igen gårdagens förlorade sömn!=)   



323277-25

Som brunett...

Dagarna rinner iväg...

En månad har jag nu bott här. 30 dagar, fick ladda om spårvagnskortet idag. Tiden har gått ganska fort ändå. Bara jag hittade mig ett eget boende skulle det kännas mer som jag börjat leva här och inte är på någon genomresa.  


Har varit ensam denna helg med då mina roomies varit på besök i norr. Men det har inte gått någon nöd på mig, har jobbat hela helgen, och det har faktiskt varit skönt att komma hem på kvällarna till en tom lägenhet. Har varit hel slut! Ser framemot onsdan då jag äntligen får en ledig dag igen! =P Fast jag ska inte klaga för jag trivs bra med att vara sysselsatt och gillar de jag jobbar med!


Måste bara säga att jag älskar denna stad med alla dess olika människor. Den som tycker som jag att det är ett roande tidsfördriv att studera andra ska definitivt göra det här! Så mycket annat folk i rörelse än det man är van vid från Sundsvall. I Sundsvall är det ju alltid samma människor som man ser! Eller kanske inte i praktiken med det känns som så i varje fall...  




Du, det är dags för en förändring nu


Dixgård

Dixgård


Varför inte här?
Ska vi fara till Tyskland, Anna?...=)

BacillDusch!

Jag möts av det i stort sett varje dag, och det irriterar mig. Mer och mer.


Det är när man sitter där på spårvagnen och man hamnar i närheten av nån som verkar dragit på sig en förkylning. Visst sånt händer väl alla inget mer med det. Men när personen sedan öppnar munnen och tokhostar rakt ut! Jag känner hur alla baciller slungas ut och omringar mig. Man kan väl ändå hålla för munnen när man hostar såå då man är bland folk, speciellt när man befinner sig i små utrymmen! Eller är det bara jag som gör och tänker så nuförtiden? Jag är inte en person som lider av bacillskrek, men just detta fenomen har börjat växa till ett irritationsobjekt hos mig. Blir jag nu sjuk, lägger jag skulden på alla er som hostar rakt ut på främmande människor på Göteborgs spårvagnar. I blame it on You!


Dramatik på Bygget!

Verkligen! Brandlarmet gick idag på jobbet! Mitt på dagen, fick utrymma hela Åhléns och närliggande butiker. Det var visserligen falskt alarm, men visst var det lite spännande!=P Haha

Idag har varit en bra dag. Men är trött, trots att jag började tolv idag och kunde sova lite längre imorse. 

Syster har bokat mig en klipptid nu. Återstå att se hur stor förändring jag kommer våga mig på...
Verkligen intressant tänker väl du.

Mindre intressant inlägg får avslutas med liten höst-från-fönstret-bild.


image23

En grå söndag kantad med ångest

Morgon.

Vaknar upp och känner att allt bara rasar. Kliver ändå upp och försöker börja dagen. Så kommer den stickande känslan i näsan, sen bränner det till bakom ögonen och då vet man att de är kört. Nästa stund kommer tårarna. Står där och gråter men fattar inte riktigt varför. En hopplös känsla infinner sig och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.


Men tillslut når jag en vändpunkt, det gör man alltid förr eller senare.




323277-22



Eftermiddagen blev lättare. Behövde inte jobba utan fick fara hem och lägga mig i soffan igen. Jag behövde det. Är även tacksam över att jag fick prata av mig med er. Bara man får prata eller skriva av sig så känns det genast bättre!


Tillslut kom även Thea och Martin hem från deras helg i S-holm. Blir inte lika ensamt här då. Skönt det! Kvällen fick fortsätta i soffan, fast med Kill Bill på tvn och lasagne på tallrinken.


Nu ska jag sova så jag är piggare på jobbet imorgon!

God Natt Darlings!


Jag är inte öppen för alla sorters förslag..

Nej Tack,
jag står nog över chansen att bo hos dig Patrick, trots att fester hemma inte är speciellt viktigt för mig...

Herregud


Bild uppdatering av våran Fredagskväll

Bilder från fredagen kommer här, det sista som händer ikväll för nu är det läggdags i lägenheten!

image17


image18


image19


image20



Saknaden

Att leva med saknad. Att leva med saknad är något man kan lära sig. Jag har lärt mig. Allt kanske inte alltid märks utan på, men här inne finns det. Vissa dagar mer än andra. Den kan anta olika skepnader, ibland som en brännande känsla i magen. Saknaden. Saknaden av Det, , Dig. Fast än jag inte pratar om det eller visar det så finns känslan där. Men, jag har lärt mig att hantera det, även om det kanske innebär att jag då kväver en liten del av mig.


Men om man inte lär sig att leva med saknaden är det nog svårt att leva överhuvudtaget.

Så jag har lärt mig. Jag har lärt mig att måla över de mörka tonerna med glada färger. Ibland skiner det undra lagret igenom men det hör till. Det är bara en påminnelse.


Vad skulle ett liv utan saknaden vara? Ganska tråkigt och utan nyanser.


Jag trivs med saknaden, trots att den kan vara för jävla jobbig vissa stunder!
 

image16
SundsvallsSkog

RSS 2.0