Så é de!

All things considered
I feel quite alright today
I don't remember where I was
I don't remember who I was with
I shouldn't have had that last dance
I shouldn't have had that last drink
and I'm sorry for whatever I did to make you leave

'cause last night they had to carry me home

whoever you thought you met
I sure as hell wasn't me
I may not remember things
but I do remember that much



Har jobbat så mycket dessa dagar så jag har bara inte orkat sätta mig ner och skriva nått vettigt. Började i måndags på Åhléns, kändes segt att fara dit då jag redan visste att jag skulle få jobba på Lindex. Meeen de var så trevliga på Åhléns, blev så väl bemött, kändes jättekul. Redan då på eftermiddagen så pratade en av cheferna med mig och undrade om jag skulle vara intresserad av ett vikariat på hennes avdelning. Skulle få ett vikariat på 29h/veckan fram till december och sen gå på ett julschema tills januari. Skulle få ansvara för ett av avdelningsmärken, vara kontaktperson för det och göra beställningar. Hjälpa dekoratören m.m. Kunde inte riktigt tro det, lät jättebra, och arbetsmiljön var bra mycket bättre än på Lindex. Så när jag var klar med min första dag så var jag bara så himla glad!=)


Resterande dagar ägnade jag åt inventering under mina jobbar timmar. Drömmer fan om det på nätterna nu! Torsdagen var den stora inventerings dagen! Jobbade 13 timmar den dagen. 10-23, något slut på spårvagnen hem...

Men det kändes ändå bra då jag visste att två dagars ledigt väntade och att jag har ett jobb!


Fredagen spenderades med Thea på stan, lite shoppande, sen var vi ut på kvällen, lite mat, lite biljard och alldeles för mycket att dricka...


Å nu sitter jag här, med en huvudvärk som inte verkar vilja försvinna, konstigt då jag annars är väldigt pigg i kroppen... Har iaf pallrat mig in till stan för att lämna tillbaka ett par byxor åt Thea, snäll som man är =P Så hejade jag på Thea som börjat på sitt nya caféjobb, hon såg glad ut! Så kul om det kan bli bra för henne den här gången!


Nää nu ska jag strax göra mig klar och fara bort till Jens. Ska bli kul att träffa han och familjen!


Tjoo!

Saknar er!


Å du, glöm inte våran dejt nu, jag ser framemot den!=P


Lika som bär

Idol. Vi följer årets Idol från våran soffa. Det roligaste med årets säsong är att en kändis smygit sig in bland deltagarna! Prince Charming himself från Shrek försöker sig visst på en ny karrlär som artist, under täckmanteln som Knut... 



Lika som bär
Prince Charming, Knut, Knut, Prince Charming?




Han är avslöjad! Prince Charming då!

I´m back

Jaha, klev upp för en stund sen, trots att klockan inte var så mycket då kände jag mig ändå utvilad. Blev en soffa kväll igår för min del. Skulle ha gått ut, men jag var alldeles för trött, så de andra fick gå själva medan jag somnade i soffan!


Kanske någon undrar varför jag var så trött, eller så undrar ingen. Men i vilket fall som helst tänker jag berätta! Jag har fått mer jobb!=)


På fredag morgon, eller rättare sagt förmiddag, då jag kliver upp och slår på telefonen hade jag ett nytt meddelande. Det var från Lindex i Nordstan. De hade läst mitt Cv och pratat med Lindex där hemma, och då jag hade så fina omdömen =P så undrade de om jag kunde börja jobba redan då på fredagen! Så jag ringde upp och sen var det klart, blev ett 6-timmars pass direkt.


De flesta verkar vara väldigt trevliga och hjälpsamma, nackdelen med så många i personalen är att de blir så många nya namn som jag ska lära mig... Men det ska väl fixa! Haha

De var i alla fall väldigt glada att ha mig där och de sa direkt att jag inte ska ta på mig några fler pass hos Åhléns, utan jobba hos dem istället! Så kul att höra! Är bara anställd som extrapersonal, men de kommer bli en hel del jobbande lät det som. Blev på en gång uppbokad på två pass till, varav ett imorgon (lördag).  Kastades sedan direkt in i jobbet, efter en kort guidning så hamnade jag i kassan. Jag som inte stått där på ett år... Men efter bara en snabb repetering så kom det tillbaka, de mesta i varje fall.

Var hel slut när jag satt på spårvagnen hem. Som tur var hade Thea, Martin och hans kamrat, som fortfarande är på besök, lagat klart middagen, så det var bara att sätta sig ner och äta och dricka ett glas vin.


Lördag, upp och jobba! Kände mig inte alls så pigg, blev även något less då lampan i badrummet gått sönder så morgondusch blev i mörker. Sedan när jag kollar på klockan, så upptäcker jag att den inte alls är så mkt som den borde vara... Jag hade alltså i min trötthet kvällen innan lyckats ställa väckarklockan en timme fel! Vilken härlig start, jag som har ganska dåligt morgonhumör i vanliga fall...


Det var en fullt med folk hela dagen. Stod i kassan 7 timmar och 15 minuter, aldrig en lugn stund, kunder hela tiden! Så det var inte så konstigt att jag väl hemma igen inte orkade med något festande! Följde med Thea och mötte Maria vid spårvagnen sen tog vi svängen förbi Hemköp så vi kunde köpa lite godis och chips. Måste ju ha nått att sysselsätta mig med sedan när de andra ska dra!


Jag somnade i alla fall tillslut i soffan till någon film på tvn, hade redan sett filmen så de gjorde inte direkt så mkt! Var bättre och skönare att sova!


En dag med flyt!

För er som läst tidigare inlägg så vet ni att jag blivit erbjuden att gå på en intervju, min allra första riktiga jobbintervju. Men jag nämnde aldrig vart och när den skulle vara.

Hos Åhléns, idag.


Alltså klockan 10 idag hade jag tid hos Åhléns huvudkontor. På spårvagnen intill stan hamnade jag i samma vagn som en skolklass med åttaåringar, en härlig start på dagen.. När de äntligen klev av var jag helt slut i huvudet, kanske var det bra för då kunde jag inte tänka på så mycket som kunde stressa upp mig inför intervjun... Kanske det var tack vare de som intervjun sedan flöt på bra. Fick träffa en trevlig kvinna som ställde en massa frågor och kollade på min CV. Inga konstigheter alls. Kändes bra när jag gick därifrån. Trots att det var fler som skulle på intervju och då de inte själva visste än vad för tjänster som kan komma att dyka upp, och att jag skulle behöva vänta 1-2 veckor innan de skulle höra av sig. Men det kändes helt okej, och sen fick jag även några uppmuntrande ord av syster på mobilen.


Men sen, några timmar senare, då jag sitter hemma i lägenheten i soffan ringer telefonen... Fan vad gött! Fick jobb för nästa vecka, 4 dagar! De kan inte lova nått efter, men då har jag i alla fall fått in en fot, och får sysselsätta mig med något och tjäna lite pengar! Ååå de kändes så kul! En bra början! Gjorde inget att regnet vräkte ner utan för fönstret för jag var lika glad ändå!


Tack skolklassen på 7:ans spårvagn!=)


Regnet i Frölunda

image11


image12


image13

Yeees!

Jag ska på intervju!! Kanske inte får jobbet sen, MEN bara att de ringer och erbjuder en intervju gjorde min dag! Yees!

Dagar två



Gårdagens rapport

Dagen bestod av jobbsökande. Vandrade runt i butiker tills jag blev snurrig i huvudet. Pratade och lämnade CV: s, återstår att se om några hör av sig sen om jobb. De flesta hade redan personal men de kan ju alltid behövas, speciellt närmare jul då... Vi får se helt enkelt! Finns en hel del affärer kvar att besöka sååå, de är bara att kopiera upp mer och traska vidare!

Träffade senare Thea och hennes nya kamrat Maria (uttalas som Marja, finska), tog och shoppa lite, eller de mer än jag, blev ett tvåpack strumpbyxor för min del!


På vägen hem stannade vi till på Videomix och hyrde med oss The Pursuit of Happyness med Will Smith, tog en film där dialogen inte skulle bli så krävande för oss att hänga med i då vi inte kan ändra textningen på dvdn. Väl hemma somnade Thea efter ett tag i soffan, förstår henne dock då hon kliver upp vid fem på morgonen. Jag fick se klart resten av filmen själv.


Dagens överraskning: (Väldigt mycket internt)

Min kära väns redogörelse för helgens uteliv i Sundsvall... Haha. Ja du vad ska man säga. Kom hit istället gumman! Eller du har ju inte gjort det värsta än, taxin räcker inte, du får satsa större, du kan få numret av mig till en med erfarenhet... haha å sen... Ja sen får du komma hit!    



Dagens Rapport

Systeryster kom och hälsade på! Så härligt och få tillbringa dagen med henne!

Sökte nått jobb till sen tillbringade vi dagen med att kolla i butiker, käka alldeles för mycket lunch och leta plastormar. Förstå, fann inte en enda lång plastorm under hela dagen. Syster får leta vidare i S-holm! Men visst är det väl konstigt...


Då syster klivit på bussen tog jag spårvagnen hem till lägenheten. Vi bestämde oss för att börja träna! Träffade Maria på Friskis och Svettis, men herre min dar vad dyrt de är, eftersom vi var osäkra på om de skulle va nått för oss så undrade vi om man fick prova på en gång. Men de fick man visst inte, hade för mig att de var så i Sundsvall, men ajaa. Vi struntade i det och beslutade att ta en promenad istället, vädret var ju så fint, plus att Thea glömt sina gympaskor hemma =P

Slottsskogen fick det bli! Först ett stopp hos Maria så Thea fick ett par vettiga skor på fötterna. Promenerande och spanade på djuren i skogen. Bland annat Knubbsälar. Det var en som simmade runt, runt, kanske inte så konstigt. Men den simmade upp och ner, gör de så eller? Blev lite fundersam..


Nu sitter jag i soffan, med tvn på i bakgrunden. Har suttit här sen vi kom hem från vårat motionerande. Käkat vattenmelon, hårdbröd och en skål med blåbär/hallon fil. Lyxade till det inför säsongsstarten av Desperate Housewives!



323277-10



Vackert Syster min

Vem kan segla förutan vind?
Vem kan ro utan åror?
Vem kan skiljas från vännen sin
utan att fälla tårar?


Jag kan segla förutan vind,
jag kan ro utan åror,
men ej skiljas från vännen min
utan att fälla tårar.


Spårvagnsåkande?

Ja, vi valde då fel dag för det!
Igår så skulle ju jag och Thea bege oss ut och upptäckta lite här i staden, lite spårvagns åkande och tittande i butiker. När vi väl tog oss iväg från lägenheten hade klockan blivit alldeles för mkt, vi var visst något svårstartade igår..

Tog spårvagnen som går genom Kungsladugård för att få kolla på de fina sagohusen. På vägen åkte vi förbi en kyrka där det nyss varit bröllop, strömmade ut finklädda människor. Thea vill också gå på bröllop och undrade om inte jag har några bröllopsplaner... Kan vara en fördel att ha någon först, och de förslagen Thea gav på makar åt mig tackar jag artigt nej till. Hon får nog vänta ett tag till, i alla fall om det är mitt bröllop hon vill gå på.


När vi väl var inne i centrum så var klockan fem och på lördag innebär det att de flesta butikerna stänger. Vilken tajming. Tog en sväng inne på Nordstan för att spana på en jacka åt mig och för att köpa öronproppar. (öronpropparna ska jag ha när jag sover i min loftsäng, låter så mkt från köket och en ventil där när det stormar ute!) Köpte åtta par, de ska väl räcka!


När klockan närmade sig sex så lämnade vi nordstan, men eftersom vi nyss kommit till stan kände vi inte för att fara tillbaka så vi fick den strålande idén att upptäcka en ny spårvagnslinje. Det fick bli 11:an mot Bergsjön, eftersom vi hört nått om att man ska undvika det stället. När vi väl klivit på vagnen inser vi att det kanske inte var så strålande att ta den lilla turen just idag... Det vi inte hade med i våra beräkningar var att fotbollsmatchen mellan IFK Göteborg och Elfsborg precis var slut, detta medförde att spårvagnen fylldes med supportrar. Mycket intressant och sen är det ju så härligt att få stå och trängas! Efter 25-30 minuter ger vi upp, inser att vi ska tillbaka samma väg och efter det 25 minuter till innan vi kommer hem igen... Trötta efter åkturen tog vi ett sista stopp på Hemköp och inhandlade middagen, och sen hem.



Öronpropparna funkade i varje fall kanon! Visserligen mojnade vinden och det lät inte lika mkt från köket, men jag sov bättre. Men glömde visst var jag befann mig då jag mitt i natten ska sätta mig upp för att rätta till kuddarna.. Jag kör huvudet rätt in i taket. Även att jag gör om samma bedrift på morgonen när jag ska kliva upp. Kommer väl få bulor, kanske får skaffa en hjälm att sova i!


Resten av dagen har varit grå och seg. Köpt en jacka och tagit en promenad till Ruddalen och vidare på några vandringsspår som finns där vid deras idrottsanläggning. Fint. Annars har jag inte åstadkommit så mkt mer värt att nämna.


Imorgon börjar allvaret.  


Frölunda, muskelknutar och Beck

Då sitter man här i soffan i Västra Frölunda. I lägenheten som är något skabbig och inrökt. Fattar inte hur dum man kan vara som röker inomhus, eller röker över huvudtaget. Ute blåser det storm, positva med det är att gårdagens regnmoln försvunnit och solen skiner fint. Tea och jag ska senare ut och åka lite spårvagn och kolla lite miljöer runt om!

Gårdagen började med att Tea mötte mig på stationen. Släpade oss ut i regnet och tog spårvagnen till lägenheten med alla tunga väskor. Dessa tunga väskor som idag resulterat i stora muskelknutar i axlarna, härligt värre. 
Tog och började packa upp och bädda loftsängen, missbedömde avståndet helt till tak och lyckades slå huvudet när jag klätrade upp för stegen. Något trångt däruppe, tur att man inte lider av klaustrofobi!

Vi tog sedan och promenerade till Arbetsförmedlingen här i Frölunda, jag för att skriva över mig hit och Tea för att få råd angående hennes nya skitjobb som hon snarast måste sluta på! De var iaf trevliga därborta blev dock lite förvånad att jag kom dit samma dag som jag flyttat ner, men de är väl lika bra att ha de gjort. 
Sedan tog vi och gjorde en kopia på nyckeln till lägenheten och for intill stan för att möta upp Martin på avenyn. For till Backaplan och spana lite innan vi gick och kollade på lägenheten som de ska få hyra sen, var riktigt fin!

Kvällen blev det tacos, vin och film, dock såg vi inte klar filmen för vi alla blev för trötta och somnade till i soffan. Pensionärs varning... =P


Nu går Gunvald till attack! Dags att återgå till filmen!


En timme kvar..

En timme kvar. Sedan går tåget. Har packat de sista sakerna som jag kan få med mig, väskorna är proppfyllda och jag får absolut inte plats med något mer. Undra om jag glömt nått... Fast de är bara två månader jag ska klara mig till att börja med, och jag åker inte till världens ände precis. Det ska nog gå fint. Intalar mig det i varje fall.

Insåg under eftermiddagen att jag kommer sakna er här hemma väldigt mycket. Otroligt mycket!
Alla vänner och inte minst mamma och pappa! Men de finns ju både telefon och internet så vi ska väl klara oss igenom detta med. Klarade vi skåne är väl det här ingen match!=P  

En viss nervositet finns inom mig, känns i magen. Får se hur mycket sömn det blir på tåget i natt.
Tea möter mig iaf på stationen imorronbitti och hjälper mig med väskorna, hoppas hon har laddat de är inte direkt lätta...

Ska packa ihop datorn och sätta mig i soffan en stund innan vi måste fara. Nästa gång det skrivs har jag bytt stad!=)

Älskar er!

Vårat nya tidsfördriv

Sådär, nöjda? Jag har blivit en av er nu, en bloggare i mängden. Men har jag nu gett er ett löfte så håller jag det! Alltså har ännu en blogg skapats, ett nytt tidsfördriv. Ett tidsfördriv och en undanflykt för mig att skjuta på de viktiga sakerna som jag egentligen borde ta itu med, i denna stund att packa.


Packningen... Snart byter jag stad. Äntligen! Är i stort behov av miljöombyte nu, ni som känner mig väl vet vad jag talar om, och efter år av drömmande är jag snart där, i Göteborg! Inte för att flytten ser ut som i mina drömmer nu, haha nää du inte alls! Utan det är verkligen en chansning som jag tar och inte alls vet vilken utgång den kommer att ha... God hoppas jag, Ähh jag tänker positivt och tar det som de kommer! Men om nån av er nu skulle ha en ledig lägenhet i Gbg över som ni vill hyra ut så vet ni ju vem som är intresserad... Jag då, om ni inte förstod det.


Det första inlägget, ett mindre intressant sådant. Men jag har ingen större kreativitet i mig ikväll så låt gå. Sen vill jag bara påminna er att jag lovade er en blogg, men jag har aldrig gett nått löfte om ett vettigt innehåll i den, så ni får ta den för vad det är. Ett tidsfördriv.



"Anything can happen - any day now
Remember that"


RSS 2.0