Erase/Rewind

Lördag igen! Går så fort, ännu en vecka har gått och det är knappt man hängt med!

 

Hade vår lilla redaktionsövning den här veckan. Har gått riktigt bra! Har lugnt hamnat i en toppengrupp, trots att vi nu hängt med varandra i 6 veckor känns det fortfarande lika skoj att ses i skolan. Ingen man vill ha ihjäl. Än. Får se hur det är efter nästa veckas stora redaktionsövning…

Men vi lyckades iaf med bedriften att från scratch göra ett magasin, Link, om livet på webben. Hela 56 sidor gjorde vi på fyra dagar! Duktigt duktigt!

Tyvärr blev det lite strul med saker som hoppade på de färdig redigerade sidorna när de sattes i samma dokument. Men ändå, jag är nöjd!

 

Idag for jag med paret Kalix till Birsta och slogs med alla köpglada medmänniskor. Lönehelg och bokrea – bra förutsättningar. Tog några timmar och kom i stort sett bara hem och vände innan vi skulle iväg igen. Ut på en sushi-jakt som, tack och lov, slutade lyckligt.

 

Är helt sjukt trött. Men det är väl de uteblivna sömntimmarna i veckan som gör sig påmind.

Måste nog lägga mig. Men har ett litet experiment först på G.





Aldrig Ensam


Stormy Weather

När blir något egentligen en tradition?
Hur många gånger måste något upprepas innan det räknas i den kategorin. Och är det olika räknesystem för olika "aktiviteter"?

Jag anser iaf att med femte året i rad blir det absolut en tradition! Så enligt tradition blir det påskfirande hos syster i Borås! Bokat och klart ikväll!


Hahaa jag älskar Johan Glans! Blåsningen var faktiskt bra, "Om jag skulle skada mig kan jag väl alltid stämma någon"



Vi som trotsade vädrets makter och gav oss ut på pulkafärd! Behövs det nämnas att vi var själva i backen...

   

 


Photograph

Skjuter ännu en gång upp städningen och drömmer mig bort med gamla foton.

Det som påminner mig om vart jag faktiskt befinner mig är mina förfrusna tår som vägrar få tillbaka värmen.

Dagens ridtur ute gick inte av för hackor den. -16 och isvindar, det är en lyckad kombination!

Talade i telefon med min syster som sitter insnöad i sitt hus i Borås. Tur att de har en granne med traktor som kan komma till undsättning.

Jag pallar inte mer snö nu! Tar det aldrig slut?

 

Jag längtar bort. Jag är avundsjuk. Grymt avundsjuk.

 

 

 

Exakt på årsdagen. 2009 vs. 2010 1-0!








Candle In The Wind

Det har varit en ganska turbulent tid som gått sen sist.

 

Förra torsdagen var det begravning för våran vän Marie. Trodde mig ha läget under kontroll men skenet bedrog. Våra familjer har under alla år träffats vid födelsedagar och alla har alltid varit glada och stämningen trevlig. Det är svårt då när man möts under dessa omständigheter. Glada miner och skratt var utbytta mot snörvlingar och tårfyllda ögon.

Men det var en sådan fin begravning.

Det var samtidigt den värsta begravning jag varit på, det fanns inget att trösta sig med inga tankar som kunde gör att man köpte hennes bortgång. Ett liv som slutar vid femtio är inte rättvist. Att förlora sin mamma vid 16 och 17års ålder är ännu mer orättvist. Dotterns snyftningar skar inom mig och jag grät från att jag satte min fot i vänthallen tills att jag lämnade kyrkan.

Mottagningen efteråt sades det fina ord om Marie och ännu fler tårar rann för allas kinder.

Allt kan gå så snabbt.   

 




För exakt en vecka kände jag av de första förkylningstendenserna och sedan under onsdagen bröt det ut i kroppen. Torsdag kväll efter att jag gråtit hela dagen under begravningen hade jag ett rödsprängt höger öga som det ständigt rann ur. Fredagen vägrade jag lämna lägenheten, kände mig omgivningsskygg med mitt uppsvällda öga och överfyllda bihålor. Agerade iaf ”livscoach” till Anki i mitt kök. Deportees missade jag såklart på kvällen trots mina försök till att preparera mig med nästa hela innehållet i medicinskåpet.

Lördagen var piggare så jag tog mig till Fridans födelsedags middag på kvällen men fick se mig besegrad och åka hem när de andra gick ut.

Vilket visade sig på söndagen då febern verkade vara tillbaka och svullnaden runt ögat därmed. Efter det har de bara pendlat fram och tillbaka de senaste dagarna men nu mår jag iaf hyfsat bra.

 

Skolan rullar på och vi startade tidningsveckan i måndags.

Sista dagarna med tv veckan innan gjorde vi snabba nyheter och sprang runt med kameran och stativ. Sista passet klaffade allt, våran grupp hade annars problem med tekniken och blev kallade för ”olyckskorparna”.

Tidningsdelen har börjat hårt, det är bra, jag behöver verkligen träningen. Måndags var vi hos polisen och igår hos kommunen. Efter besöken skulle vi skriva artiklar utifrån uppgifter från bägge ställena med deadline ca tre timmar senare. Kändes för jävligt, men gick bättre än vad jag trodde när feedbacken kom idag.

Det låser sig helt när jag ska skriva, tror att det är jag som sätter sådan press på mig själv. Det är nog en vanesak. Förhoppningsvis!

 

Idag fick vi ytterligare en deadline och skrev en artikel utifrån ett åtal. Gick betydligt lättare. Resten av dagen jobbades det stenhårt med ingresser. Kommer att drömma om ingresser i natt!

 

 

Imorgon blir jag övergiven för en månads tid. Usch!


Svennebanan

Studiebidraget på 12000:- som dök upp härom dagen försvann lika fort svisch svoosh! Helt sjukt! Nu ska jag börja spara och inte spendera så mycket! Snålt får de bli!

Meeeen det känns gött att ha nått att se framemot! Pengarna har, förutom måsten, lagts på en Göteborgstripp i April med journalistbrudarna! Och i Juni då blir det svennigt värre med charter till Bulgarien med Fridorna! På fyrstjärnigt all inclusive hotell ska vi må gott en vecka! Så nu är det nästan helt okej att de åker till thai utan mig om 14dar! Nästan!

Igår var jag ledig, började med tv denna veckan och då sjönk genast tempot! Så igår fyllde Frida L år och det blev födelsedagsfika med henne och andra Frida på Stenstans Bageri och Kondotori. Där gick Frida lös på inredningen medan vi andra käkade mackor. 

Förnyade äntligen kortet på ego i måndags och har lyckats pricka in två spinningspass, gött, idag med Tayna!

Var även och hälsade på praktikplatsen imorse. Kollade läget och tror att det ska bli bra, men självklart nervöst eftersom de sa att vi kastas ut direkt på eget arbete! Ja herregud! 



Det är här vi ska hänga i Juni! Greeeat I hope!!


RSS 2.0